Kolejna zupka z gatunku pho. Tym razem jest to zupka o smaku kurczakowej zupy pho, czyli pho ga. Zaopatrzona jest w gruby, płaski makaron ryżowy, który dla wygody i bezpieczeństwa (aby się nie połamał całkiem) umieszczony jest na plastykowej tacce. Zupka jest aromatyczna, ładnie wygląda, ale jest dość łagodna (tylko lekko pikantna) - zresztą jak większość zupek z serii pho (o czym przekonamy się już niedługo) - a nawet lekko słodkawa. Na opakowaniu widzimy propozycję podania, która jest propozycją bardzo słuszną: są tam kiełki fasoli, liście limonki, limonka, kolendra i dymka. Dodanie tego do zupki uczyni ją naprawdę smaczną. Niemniej zupka w czystej postaci jest bardzo dobrą podstawą do przygotowania naprawdę smacznego obiadku. Seria Xu’a & Nay, z której jest zupka, jest naprawdę godna polecenia.Ocena (skala 1-5):
- Wygląd ogólny: 4
- Smakowitość: 4
- Aromat: 4
- Ostrość: 1
- gruby płaski makaron ryżowy
- saszetka z proszkiem - bulionem
- saszetka z pastą
- saszetka z tłuszczem
- saszetka z suszonymi warzywami i liofilizowanym mięsem
Wyprodukowana w Wietnamie.
Oficjalna strona producenta: www.acecookvietnam.com.
Dostępna w sklepie orientalny na tyłach Hali Gwardii, czyli drugiej Hali Mirowskiej (mapka).
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz