środa, 6 maja 2009

Leksykon Zupek Chińskich: Oh! Ricey Instant Pho Beef Flavour

Zupka Oh! Ricey Beef Flavour należy do najliczniejszego grona zupek Instant Pho. Pho jest tradycyjną, najbardziej rozpoznawalną zupą wietnamską. Jest bardzo popularna i dlatego występuje w najrozmaitszych odmianach. Ogólnie składa się z lekkiego bulionu, makaronu ryżowego bądź sojowego i cienko krojonego w plastry mięsa, najczęściej wołowiny lub kurczaka. Pho dosmaczane jest trawą cytrynową, listkami limonki, papryczkami chilli, korzeniem galangalu, kiełkami fasoli, liśćmi kolendry (czasem także bazylią) oraz dymką. Można do niej dodać również trochę soku z cytryny lub limonki. Zasadniczo do pho dodaje się co kto lubi.
Pho w wersji instant Oh! Ricey daje radę. W zestawieniu z polskimi zupkami chińskimi jest konkurencyjnie smaczne. Ma przyjemny zapach, ładnie się prezentuje i jest pożywne (made with japanese technology, przez co rozumie się chyba m.in. dodatek antyoksydantów w zupce). Po lekkim dosmaczaniu sokiem z cytryny lub limonki (a dla wielbicieli pikanterii także papryczką chilli) stanowi naprawdę świetne danie obiadowe, którego pozazdroszczą wszyscy inni w biurze. W zestawie saszetka z suszonymi warzywami i liofilizowaną wołowiną, które po zaparzeniu są naprawdę smaczne i dodają zupie charakteru.



Ocena (skala 1-5):
  • Wygląd ogólny: 5
  • Smakowitość: 4
  • Aromat: 4
  • Ostrość: 1
Zawartość opakowania:
  1. gruby makaron ryżowy
  2. saszetka z suszonymi warzywami i liofilizowaną wołowiną
  3. saszetka z proszkiem - bulionem
  4. saszetka z tłuszczem (olej palmowy)
Cena: 2,20 PLN

Wyprodukowana w Wietnamie.

Oficjalna strona producenta: www.acecookvietnam.com.

Dostępna w sklepie orientalny na tyłach Hali Gwardii, czyli drugiej Hali Mirowskiej (mapka).

Brak komentarzy: